3.02.2006

Ràdio 4 és viva

DE NOU, PEL MANTENIMENT DE RÀDIO QUATREEls treballadors de Ràdio 4-RNE Catalunya ens manifestem totalment en contra de la proposta de tancament de la primera emissora que va començar a emetre en català ara fa 30 anys, i de la desaparició de les desconnexions de Ràdio 5 que es fan des de Catalunya tant a Barcelona com a les emissores locals de Tarragona, Girona i Lleida. Per tant, rebutgem l’anunci que ahir al migdia van fer de forma sorpressiva i indignant el president de la SEPI, Enrique Martínez Robles, en roda de premsa, acompanyat de la Directora General de RTVE, Carmen Caffarel.

La decisió encara resulta més indigna si es té en compte que fa tan sols uns dies, el 22 de febrer, Carmen Caffarel va assegurar al Congrés que no es tancaria Ràdio 4 mentre ella fos directora General de RTVE. Aquesta proposta de desmantellament de la Ràdio i Televisió Públiques es fa ignorant totalment l’Informe elaborat pel Comitè de Savis.

La proposta de tancament s’està fent en base a uns criteris econòmics i d’audiència totalment manipulats, sobretot tenint en compte que, tal com assenyalen els experts del CAC, la qualitat de les medicions d’audiència a Espanya no és bona, i per tant, això no pot servir de base per prendre decisions tan inconcebibles com el tancament de Ràdio 4.

Com a emissora pública tenim el deure de garantir el dret constitucional a la informació des del Servei Públic, que no entén de rendibilitat econòmica sinó social.

Ràdio 4 es va crear com a instrument de normalització del català, una funció que ara no pot abandonar el govern de l’Estat.

Amb aquest comunicat volem demanar la solidaritat i el suport de tota la societat civil catalana, i exigim la intervenció del Govern català i els partits polítics.

Comments:
Anims i tot el suport dels companys/es de COMRàdio.
 
Anims i endavant!!!
 
Jose Manuel

R4 Es Viva
 
Sóc en Lluís M. Panyella, cantant animador per a la mainada. Vaig col.laborar amb vosaltres als programes Mainada i Trempera Marinera i us envio tot el meu suport, sobretot sabent que calen mitjans de comunicació en català i vosaltres vau ser els primers
Lluís M. Panyella
(Grup d'Animació La Bicicleta)
 
Ànims, estem amb vosaltres.
NO AL TANCAMENT DE RÀDIO 4.
 
Una emissora pública ha de ser de servei públic i social, i no seguir criteris únicament comercials. Ànims a tots els treballadors i treballadores, que són els que fan gran un mitjà.
 
Des del blog http://aquatremans.blogspot.com us donem tot el nostre suport.
No al tancament de R4!!!!
 
Com a oïdor de Ràdio 4 em manifesto indignat amb la notícia del possible tancament d'aquesta emissora.

No es pot permetre que l'Estat es desdigui del mandat constitucional que l'obliga a la promoció i difusió de les llengües cooficials diferents del castellà, amb falsos criteris de rendibilitat econòmica, molt llunyans del que els ciutadans esperem d'uns poders públics que se suposa han de vetllar per tots els ciutadans, inclosos pels que parlen un idioma diferent al de la majoria.

Per qualitat, per pluralitat, per llengua, per servei, i pels magnífics professionals que feu Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya:

No al sil·lenci de Ràdio 4!

Josep
Vic
 
No s'han de perdre els ànims ni la il·lusió...
Confiança... Ràdio4 és més viva que mai perquè esteu tots junts... estem tots junts!!!
Ràdio4... Pura vidaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
 
ANIMS! ESTEM AMB VOSALTRES!
 
NO AL TANCAMENT DE RÀDIO4 !!!
NO MÉS REPRESSIÓ DEL CATALÀ !!!
REIVINDIQUEM LA NOSTRA LLENGUA I DEFENSEM LA NOSTRA CULTURA,
DE LA QUAL EN FORMA PART
DES DE FA 30 ANYS RÀDIO4 !!!
Companys, estic amb vosaltres. ÀNIMS!!!
 
Em sembla una vergonya i un atac a la pluralitat informativa. I com sempre, amb l'excusa de les minories: llengua minoritària, oïdors minoritaris...

No hi ha dret!! I som els ciutadans i oïdors de R4 qui hem de demostrar el nostre ferm recolzament a aquesta emisora que ens dóna tantes hores de bona ràdio.

R4 ha de seguir viva. Pel bé de tothom.

Salut companys! Compteu amb nosaltres!
 
El fet que desaparegui un mitjà de comunicació en català (que no català) sempre és una mala notícia. El fet que sigui una empresa estatal (i pública) la que ho faci, encara fot de més mala llet.
Dit això, permeteu-me que opini: crec que el que hauria de fer el govern espanyol és tancar la resta d'emissores a catalunya i donar aquest pressupost a la CCRTV. A Catalunya no necessitem mitjans de l'invasor, amb els nostres ja en tenim prou.
 
Jo vivia a Barcelona quan va començar R4. Vaig tornar a Mallorca i ja no la podia escoltar. Jo pagava i seguesc pagant imposts a l'Estat espanyol. Per què Ràdio4 no se sent a les Illes? Per què no puc veure el circuit "català" de RTVE i en temps de Franco sí? Per què els diputats catalans (Principat, Illes i País Valencià) del PSOE han votat a favor del reconeixement de l'idioma "valencià"? Fins que no anem tots junts no serem una nació. És normal que els espanyols se'ns rifin perquè fem rialles.
 
Esperem que es pugui tirar endavant aixo del No tancament!
Molta sort.
 
Vull seguir gaudint de la professional proposta de la vostra emissora. El meu recolzament el podeu trobar en forma de post del meu bloc.
 
Entenc que es difícil d'assumir un possible tencament de l'emisora. Però em sembla que amb els índexs d'oients tan baioxos, és molt difícil mantenir econòmicament una emissora d'aquestes caracter´sitiques. Lo millor seria una reformulació de la cadena, un tornar a nèixer, amb els mateixos profesioonal (que són bons)
 
Desde el forum de "Los Cansados" un fuerte abrazo y animos a todos.
 
ÀNIMS! Teniu més suport del que us imagineu. Això de tancar una ràdio pública en català per l'audiència no cola. Només sou les darreres víctimes de la catalanofòbia.
 
Pero si vivim en un pais ric amb tots els organismes publics duplicats. A què ve ara això de tancar organismes sobre dimensionats, total a mi a casa meva, si volen els governants, que em demanin més diners que com a tothom me'n sobren
 
tinc 47 anys i i he escoltat des de sempre els esports de les 13.10 i les notícies de les 13.30. Darrerament he afegit a la meva programació la tertúlia del "A 4 bandes" del Marín i retalls de "l'Agenda" del Cabayol. Els dos programes em semblen molt dignes i correctes. Ànim i endavant.
 
He treballat 4 anys a Ràdio 4. Potser els millors de la meva vida. Que aquells que l'han volgut matar no em treguin l'oportunitat de seguir recordant-la cada dia. Ànims als companys. Fran
 
Els treballadors de Ràdio 4 conteu amb el meu suport, em sembla indigne el tancament d'un medi d'informació perquè econòmicament no es rentable per l'estat. Vergonyós donat l'importància de l'informació. Qué facin retalls en els seus sous!!
 
Trobo un gran desvergonyiment que la SEPI (que depèn del Ministerio de Economia y Hacienda del Sr. Solbes) desmantelli Ràdio 4 amb l'excusa de pèrdues econòmiques ja que SEPI acaba de vessar carretades de diners per recuperar les carreres de l'Hipòdrom de la Zarzuela de Madrid que feia 9 anys que estava tancat justament per manca de rendibilitat. Tenen calers per a reflotar un espai d'oci elitista a Madrid i no en tenen per complir el mandat constitucional de protegir totes les llengües de l'Estat. Els diners de la SEPI també provénen de les nostres butxaques catalanes i tenim dret a exigir que també s’inverteixin en la nostra cultura. Podeu consultar aquesta adreça per conèixer els plans elitistes d’aquesta entitat que ens vol tancar Ràdio 4.

http://www.sepi.es/images/resources/
publicaciones/Esp/Dossier_HZ_18102005.pdf
 
Des de Mallorca us dono tot el meu suport, aquí tenim moltes experiències de tancar emisores i obrir televisions PP3 , vull dir IB3, etc. i tot ho fan i ho desfan amb els nostres doblers. Ànim amics
 
Firme ante la propuesta de cerrar las emisoras de la Cadena COPE en Bareclona y lo hago también ante el de Ràdio 4, con esta aptitud defiendo la libertad de expresión e invito a los "señores de mente extrecha" a que piensen en ello. Unidos por una radio plural e indepediente conseguiremos que RÀDIO 4 siga adelante.
 
Teniu el meu suport!
Que no ens facin callar!
Ànims i força!!!
 
radio4 representa a cataluña,si sus politicos no se dan cuenta de eso,que se olviden del- estatut-.y por supuesto de mi voto.NO AL CIERRE DE RADIO4
 
Aním! Poca cosa podem fer els ciutadans. La barra i la poca vergonya dels poders públics que ens governen es una vergonya.
Salut!
 
Com sempre, se la carreguen els mes febles, tal com ho diuen, semble que R4 tingui la culpa de l'enorme dèficit de RTVE. Tant es que siguin de dretes o d'esquerres, sempre van contra el mes feble. Jo soc un dels vostres 8000 oients. Endevant!!!
 
Us done tot el meu suport, però també m'atrevisc a anar-hi més enllà: jo no sé si a Ses Illes arriba l'emissió de Ràdio 4, però al País Valencià no hi arriba. Ara seria el moment de què la pròpia emissora demanara que aquesta paradoxal situació canviara, a fi d'augmentar l'audiència potencial de l'emissora, ja que aquest és un dels arguments de l'ens públic espanyol.

I tampoc estaria de més que la Franja (on supose que sí que s'escolta) i el Carxe també se'n beneficiaren. És a dir: tots els territoris de parla catalana depenents de l'estat espanyol, ja que es tracta de RNE.

Ànims i endavant!!!!
 
És una vergonya que durant anys RTVE mantingui programes tant penosos com "Noche de fiesta", "Grand Prix" o Cruz y Raya i ara per "sanejar" l'empresa vulguin tancar Ràdio 4. Amb el desmantellament no només no se solucionarà el problema sinó que es perdrà una emissora que ha estat important per la normalització de la llengua catalana.

Ànims a tots els companys de Ràdio 4 i molta força per a resistir!
 
Hola companys us dono suport en la vostra reivindicació que també és la de tots els catalans , he pensat que potser seria bona idea que radio4 formés part de les emisores de la Generalitat, segur que us trobarien un espai, en cara que hi hagin altres radios con Catalunya informació o Catalunya cultura segur que hi podriem trovar una formula per radio4,
us desitjo molta sort i anims
Miquel. Empuriabrava,
 
Com a mostra del nostre recolzament em escrit un post dedicat a ràdio 4 en:
Latinoamericanos en Barcelona.Ecologia y Solidaridad

Endavant Ràdio 4
 
No defalliu.
 
DES DE MALLORCA US DESIG CORATGE I FORÇA.
ELLS NO TENEN RAÓ NI RAUXA.
SÓN ANTICATALANS.
NO AL TANCAMENT DE RADIO 4!
NO A LA DESTRUCCIÓ DEL CATALÀ!

AQUÍ SOM MOLTS I ESTAM AMB VOSALTRES!

US ESTIMAM!

TENÍU LA RAÓ I LA TENDRESA!
VENCEREM!

AMUNT ÀNIMES FORTES!
 
Sé parlar català, però ho diré en castellà, perquè també es pot defensar Radio4 en castellà: ¡¡¡¡¡¡¡viva Radio 4!!!!!!!


per uns serveis publics que fomentin la 'plurinacionalitat' i la cohessió entre les societats!!!!!!!!!!!!!!!!

per uns serveis públics forts, per assegurar la qualitat de les transmissions i la justícia social!!!!!!!!!
 
Amics, el món dels radioaficionats a Catalunya, a trobat sempre en aquesta emissora i en particular en el programa L'altra ràdio, el suport total.
Gracies i esperem que d'aquest ensurt en surti una nova Ràdio 4 amb mes potencial .
EA3ANS Joaquim Fàbregas Rius
 
Com a oient de Ràdio 4 (faig molt de zàpping radiòfonic) us encoratjo a seguir endavant
 
Crec que n'espereu massa de l'Estat Espanyol, aquest episodi és d'una normalitat quasi aburrida en el context diari de la persecució de la Nació Catalana.
Als honrats treballadors, tot el meu suport i solidaritat. Als enxufats dels PSC a Radio 4, ni una llàgrima.
 
Alpicat Ràdio 107.9 FM

La grandesa d'un país es medeix per les seves infraestructures i els seus mitjans de comunicació. Un cop mes, a aquest país, nació, estat,...o terra, li volen callar una de les veus que han estat pioneres i cap davanteres en la cultura de Catalunya.

Poca cosa podem fer, només ens queda el dret i el deure de deixar el nostre recolzament i suport incondicional als companys i companyes que treballen cada dia per la pluralitat i la diversitat de la nostra cultura i la nostra llengua.

Sort i recordeu que teniu tot el nostre suport.Albert Carrera
Cap de Programació
Alpicat Ràdio 107.9 FM
www.alpicatradio.com
 
La "brillant idea" de rebaixar l'injustificable dèficit de RTVE (causat per una pèsima gestió) tancant Ràdio 4 em recorda la vella historieta catalana del "xacolata del lloro".
El colectiu de radioaficionats i radioescoltes catalans us dona tot el suport que mereixeu.
¡No esteu sols!
 
NO pot ser.
Parlen de fronteres.
Parlen de banderes.
Conceptes.
Idees.
Ambigüitat.
I mentrestant...
Ens venen el cul!!!
Pels mitjans de comunicació públics.
Pels mitjans locals de cultura local.
Per la llibertat d'expressió.
No al tancament de Ràdio 4.
Companys.
No està bé dormir-se a la parra.
Que la crisi us reforci...
Salut i força
 
Coratge i endavant a tota la gent que, des de Ràdio 4, heu de continuar expressant-vos clar i català. Ho desitjam des de Mallorca.
 
ya era hora de que alguien le metiera mano a este despinfarro
 
He sido un asiduo seguidor del programa "Amb molt de gust" que feia la Silvia Tarragona, amb un magnific equip. Y también de Toni Marin desde los tiempos de ¿Qué fas aquesta nit?
Desde aquí mi apoyo y solidaridad con con todos los trabajadores de Radio 4.
Soc un dels 8.000 oïdors de vostra emisora, o potser eran 80.000?...
 
El domingo leí en la Vanguardia el escrito de la Sra Cafarell y estoy indignada
Me molesta la manera de presumir de catalana y me indigna su falta de sensibilidad hacia los cientos de trabajadores de Ràdio4. Yo no puedo presumir de catalana porque soy aragonesa, pero vine a Barcelona cuando tenía 11 años, aquí me eduqué, fui a la Universidad, mis amigos eran y son catalanes, me casé con un catalán de pura cepa y mis hijos son catalanes y espero que ciudadanos del mundo.
Hablo con la misma facilidad el catalán que el castellano, pero prefiero escribir en castellano porque es más fácil para expresar mis sentimientos. Soy persona de radio, y no os puedo decir que año era, pero recuerdo, antes de que funcionara Ràdio4, el programa Paraula i Pensament. Un programa en el que tenía cabida la poesía, la música y la cultura de este rincón de España, de lo nuestro, de lo más próximo y en catalán, recuerdo lo que esto representaba y todos los que ahí participaban,... Creo que el 90% de mi generación aún recuerda este programa.
Escucho Ràdio4 siempre que mi trabajo me lo permite, en mi taller, en mi casa y en mi habitación la radio está en el 100.8 FM.
En este momento estoy muy triste y me parece que no hay voluntad política para conseguir su continuidad, ni para solucionar los problemas reales o no que puedan existir en nuestra querida Ràdio 4. Si mi escrito puede servir para algo teneis todo mi amor...
 
Com a col.laborador de Catalunya Ràdio, m'afegeixo als vostres desitjos que han de ser els de tots els qui volem uns mitjans de comunicació plurals, lliures i catalans.
Ànim i endavant.

Miquel Murga
 
Fa pocs messos he pogut retrobar contacte amd Radio 4 via internet desprres de anys de no sentirla tras la meva tornada a les Ameriques despres de 23 anys a Barcelona.

Sopra tot he seguit l'espai Gran Gala que va acogir Radio 4 tras la tancada de Radio Peninsular. Ara estig sorpres de la noticia de la proposta de tancada de la emissora. La decana de las emissoras en catala de la epoca moderna no pot deixar d'existir. Desde Miami els meus dessitjos de continuitat.

HAPPY LISTENING / FELIZ ESCUCHA /FELICE ASCOLTO / FELIÇ ASCOLTAR
Luis Angel Catoni
barbiere@bellsouth.net
Ho da fare un dramma buffo e non trovo l'argomento.
 
Sóc sudamericana, visc a catalunya fà 4 anys i parlo català gràcies a Ràdio 4, que és una de les millors maneres de normalitzar la llengua catalana a tots els seus pobladors. Anims Ràdio 4!!!!!!!
 
Ànims a tots els amics i companys de RNE i TVE a Catalunya! Seria una gran pèrdua perdre els primers mitjans de comunicació que van començar a emetre en català. Tots sabem que si RTVE té pèrdues i un endeutament astonòmic no és ni per Ràdio 4 ni el circuit català de TVE.

Moltíssima sort, força i energia. Endavant!

David Casals i Vila
periodista
david@eginfor.com
informatiu@hotmail.com
 
REBEU TOT EL MEU SUPORT
FAIG EL QUE PUC AMB ELS MEUS ESCRITS
ÉS UNA CANALLADA EL QUE VOL FER LA SEPI I LA DIRECTORA GENERAL
ELS EX ESTEM EN CONTACTE AMB EL COMITÉ D'EMPRESA PER DONAR UN COP DE MA
GUILLOTINAR RÀDIO 4 EQUIVAL A DESENGNAR-NOS: PERDEM DEMOCRACIA, LLIBERTAT I CATALANITAT. pereFG
 
Ràdio 4 és un exemple clar i català de servei públic que s'hauria de garantir de totes totes. Com a mitjà públic que no depèn de la CCRTV sinó de l'Estat espanyol, que té la missió de protegir, promocionar i difondre totes les llengües del seu estat.

Estic amb vosaltres. Ànims Nautilus!!!!!
 
NO AL TANCAMENT DE RADIO 4.
 
Radio 4 forma part de la meva història i de la història de molts catalans. Tinc 44 anys, a la meva adolescència vaig poder començar escolar amb normalitat ràdio amb català, fou excepcional!! El seu tancament a més a més d’una pèrdua cultural és una ferida en els nostres sentiments.

Als treballadors de Ràdio 4, som molts els que estem al vostre costat!

Una abraçada,

Daniel López Codina
daniel.lopez-codina@upc.es
 
Per una Ràdio i una TV pública de qualitat, pluralitat, defensora de la llengua,
No al tancament de Ràdio 4!
 
Anims amics, he llegit de la Sra Caffarel te vergonya aliena de que tallessiu el Telediario.

Esteu al bon camí, ja només cal que es desperti la resta de la vergona, es a dir la pròpia.
 
Molta sort i felicitats per la vostre feina!

Un brasiler a l'exterior
 
Companys, des del comitè d'empresa de l'AVUI us enviem una forta abraçada i estem amb tots vosaltres. Ràdio 4 és viva, i tant que sí!!!
 
Estic fent un treball de recerca (batxillerat) i ràdio 4 ha posat els medis possibles per ajudar-me!
Això és una ràdio!
Gràcies Pilar!

Ràdio4 és viva!
 
el català és cosa de tots!
o potser no?
 
You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »
 
Un ex-Becari que va patir la crisis anterior està amb vosaltres i pel que necesiteu!!

Ràdio 4 és viva!!!
 
Publica un comentari a l'entrada<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?